Vad man ska veta om betongtätning

Välkommen till vår sajt! Att betong är ett hårt och slitstarkt material vet väl de flesta och att betong fungerar bra i bärande konstruktioner är heller ingen nyhet. Däremot kan det överraska många att även betongkonstruktioner behöver underhållas för att få lång livslängd. Det finns flera metoder och det finns flera produkter för detta ändamål.

Därför behandlar man betongkonstruktioner

Betong är inte helt tätt, därför bör alla betongkonstruktioner utomhus behandlas. Detta gäller även inomhus om det finns risk för vatten eller annat spill på betongen. Varför detta är viktigt kan du läsa om på den här sajten. Här tas allt allt rörande betongens värld upp på ett enkelt och informativt sätt.

Salt och damm

Vid vissa byggen är det extremt viktigt att se till att vatten inte kommer in i konstruktionen, exempelvis vid brobygge. Hur det förhindras kommer du kunna läsa i våra välskrivna artiklar. Om bron står i saltvatten är det ännu viktigare då salt på sikt försämrar betongens hållfasthet, vilket kan bli förödande.

I industrilokaler vill man ogärna att det dammar men tyvärr har obehandlad betong just den egenskapen. Golvet utsätts dessutom ofta för spill av olika slag, vilket kan medföra att betongen förstörs. Turligt nog finns produkter som kan hjälpa mot detta. Är du intresserad av vilka? Då är du välkommen in och läsa våra artiklar!